Krisstödsledare i Linköping: Satsar på Samverkan och Kunskapsutbyte

Nationell konferens för krisstödsledare i Linköping

Den 7 april samlas krisstödsledare från hela Sverige i Linköping för en nationell krisstödkonferens. Arrangemanget hålls vid Katastrofmedicinskt Centrum och får besök av ledningspersoner från landets 21 regioner. Konferensens syfte är att stärka nätverk och främja kunskapsutbyte om hur hälso- och sjukvården bäst leder krisstödsinsatser, vilket är särskilt relevant med tanke på den förändrade samhällssituationen och ökad oro i Sverige. Socialstyrelsens generaldirektör Björn Eriksson kommer att inleda dagen, vilket sätter fokus på konferensens betydelse.

Internationella perspektiv och expertinsikter

Under dagen kommer deltagarna att få ta del av insikter från både svenska och internationella experter. Filip Arnberg, psykolog och programdirektör vid Uppsala universitet, kommer att redogöra för psykologiska aspekter när många drabbas av en kris. Samtidigt håller den ukrainske psykiatern Dmytro Martsenkovskyi ett föredrag via länk från Kiev. Han kommer att dela sin expertis om långvarig psykisk hälsa hos barn och vuxna, en fråga av särskild relevans med tanke på de geopolitiska förändringarna.

Samverkan och krishanteringens framtid

Konferensen i Linköping, som organiseras av Katastrofmedicinskt Centrum i , i samarbete med och Uppsala universitet, undersöker möjligheterna till ökad samverkan. Det ökade behovet av krisstödssamverkan betonas särskilt på grund av tidigare erfarenheter från allvarliga händelser i landet. Krisstödsledare ges möjlighet att dela erfarenheter och diskutera framtida strategier för att hantera kriser effektivt. För ytterligare information om konferensen, kontakta Margareta Lind eller Linda Martinik (kontaktuppgifter i källan).

För mer information om konferensen och dess upplägg, se källan.